Waar vind ik een groepsplan in MijnKleutergroep?

Wanneer je een groepsplan zoekt, kun je daar de volgende overzichten voor gebruiken:

  • Het doeloverzicht: Het doeloverzicht is een groepsplan op doelniveau. Hierbij staan de kinderen per doel ingedeeld op de zone van naaste ontwikkeling én je vindt er de specifieke doelen en onderwijsbehoeftes van je leerlingen.
  • Het clusteroverzicht: In het clusteroverzicht staan de kinderen per ontwikkelingslijn ingedeeld op het niveau dat de leerkracht bepaald heeft als “aanbodsniveau” (dit is meestal de zone van naaste ontwikkeling) én je vindt er per ontwikkelingslijn alle huidige specifieke doelen en onderwijsbehoeftes. Bovendien staan alle ontwikkelingslijnen in het clusteroverzicht onder elkaar.

In een analyse zet je de meest actuele zorgbehoeftes van je groep en zet je je eigen leerkrachthandelen weer “op scherp”. Een analyse vertaalt zich steeds naar acties (onderwijsbehoeftes) die eventueel weer terug kunnen komen in je weekplanner. Daarnaast worden bij het tabblad “controleren” alle lopende specifieke doelen en onderwijsbehoeftes nagelopen om te kijken of deze nog actueel zijn of eventueel als “voltooid” aangemerkt kunnen worden.

Na het afsluiten van een analyse is alle info ook meteen weer in alle overzichten verwerkt en zijn je overzichten weer helemaal up-to-date.