De werkbalk van MijnKleutergroep

Bovenaan op elke pagina in de app, zie je de werkbalk van MijnKleutergroep.

Bij het gekleurde MijnKleutergroep-logo kun je de groep selecteren waarmee je wilt werken. Dit is de “actieve” groep die ook bepaalt welk weekrooster je te zien krijgt, of welk leerlingoverzicht.

Via de knop “Leerkrachthandelen” kun je een statusoverzicht bekijken (hoe staat mijn klas er nu voor?) , een analyse starten of een reeds geopende analyse verder bewerken.  Je kunt dit doen voor de groepen waar jij aan gekoppeld bent.

Wanneer je met de planmodule werkt, kun je via de knop “Plannen” je weekrooster instellen, in je weekplanner werken, doelen verdelen in het jaaroverzicht en lesideeën toevoegen en bewerken in de periodeplanner.

Via de knop “Overzichten” kom je bij alle overzichten die MijnKleutergroep automatisch voor je maakt.  Als je met de rapportmodule werkt, vind je hier ook de knop “Leerlingrapporten” waarmee je de rapporten kunt genereren en uitprinten.

Via het witte huisje kom je op het dashboard, de homepage van onze app.

Bij het gereedschapje kun je de schoolinstellingen bekijken en beheren. Daarnaast kun je leerlingen en groepen toevoegen. De beheerder kan ook leerlingen verwijderen en leerkrachtaccounts toevoegen en/of verwijderen. Verder vind je hier informatie over de verschillende modules en trainingen van MijnKleutergroep.

Via het witte MijnKleutergroep-logo, kom je (door op je naam te klikken) bij je persoonlijke instellingen. Zo kun je hier bijvoorbeeld kiezen met welke functies je wel en niet wilt werken in de app. Bij “Mijn badges”  kun je ook je badgecode inwisselen die je ontvangt na deelname aan een training. Hiermee krijg je toegang tot de extra materialen. Je kunt via het witte MijnKleutergroep-huisje ook uitloggen uit de app.

Let op: Als je een foto hebt toegevoegd aan je account, zie je in plaats van het witte MijnKleutergroep-logo altijd je foto.