Het dashboard

Het dashboard van MijnKleutergroep is de pagina die je ziet als je bent ingelogd. Je kunt altijd weer terugkomen op het dashboard door op het witte huisje te klikken.

Je kunt het dashboard grotendeels zelf inrichten met de onderdelen die jij belangrijk vindt.

Indeling dashboard

De gewenste onderdelen voor het dashboard stel je in bij het witte MijnKleutergroep-logo, je kiest dan voor je naam en vervolgens voor “Indeling dashboard“.

De onderdelen van het dashboard

Spreuk van de dag:

Elke dag een nieuwe, inspirerende quote die sprankelt, je tot nadenken aanzet of je een lach op je gezicht bezorgt.

Cursus & Training:

Hier zie je de trainingen die jullie school gereserveerd heeft, met daarbij de voorbereidende filmpjes. Via de “Reserveer een training”-knop reserveer je nieuwe trainingen.

Mijn badges:

Je laatst verdiende badges. Badges kun je behalen door alle functies van MijnKleutergroep te gebruiken en door trainingen te volgen.

Laatste MijnKleutergroep- nieuws:

Belangrijke en/of leuke berichten van het MijnKleutergroep-team.

Schoolberichten:

Dit zijn berichten die jullie beheerder kan plaatsen via “Instellingen” bij het gereedschapje.

Weekrooster:

Het dagrooster van de groep waar je nu mee werkt (dit is de groep die je geselecteerd hebt bij het gekleurde MijnKleutergroep-logo).

MijnKleutergroep-forum:

Voor en door MijnKleutergroep-gebruikers! Vragen stellen en beantwoorden kan in dit forum. Je ziet de laatst gestelde vragen, maar je kunt ook oudere berichten bekijken door op de knop “Open forum” te drukken. Heb je een goed idee om MijnKleutergroep nóg beter te maken? Daarvoor is de categorie “Ideeënbus” bedoeld!

Contact & Hulp:

Heb je een vraag voor de helpdesk? Hier vind je het contactformulier! Daarnaast vind je hier belangrijke documenten, zoals de handleiding, links naar de filmpjes bij de trainingen en veelgestelde vragen.

Observatieadvies:

MijnKleutergroep geeft, over de afgelopen twee weken, aan welke kinderen je niet of het minst geobserveerd hebt. Ook geeft hij aan welke leerlijnen je al geobserveerd hebt. Als je ook met de planmodule werkt, zie je ook het aantal observaties voor de doelen uit de huidige themaperiode.

Leerlingrapporten overzicht:

Wanneer je met de rapportmodule werkt, zie je hier bij welke kinderen er nog een foto bij een vakgebied ontbreekt.