Leerling archiveren – wanneer?

Wanneer een leerling naar een volgende groep gaat, waar niet meer met MijnKleutergroep gewerkt wordt, maak je een leerlingkaart voor deze leerling aan die je vervolgens in jullie administratiesysteem (Esis, Parnassys o.i.d.) hangt. Wil je toch nog de gegevens van die leerling die in MijnKleutergroep staan, kunnen bekijken, dan gebruik je hiervoor de archief-functie.

Met de archieffunctie kun je alle informatie van de leerling in MijnKleutergroep bekijken, maar NIET meer aanpassen. Dit is bijvoorbeeld erg handig voor de leerkracht waar de kinderen volgend jaar in de groep komen.

De kosten van het archiveren bedragen €0,09 per kind per maand.

Leerling archiveren – hoe?

  • Maak eerst een goede leerlingkaart aan die je in jullie administratiesysteem hangt
  • Klik bij de leerlingaccounts op het potloodje achter de naam van de leerling die je wilt archiveren
  • Scroll iets naar beneden en zet een vinkje bij “Leerling archiveren”
  • Klik op “Leerling bijwerken”
  • Bij de leerlingaccounts staat nu een archiefdoosje bij de naam van de leerling

Let op: je kunt de functie “archiveren” niet meer ongedaan maken. Je kunt een leerling die gearchiveerd is, wel nog verwijderen. MijnKleutergroep adviseert om dit bijvoorbeeld eind groep 3 of eind groep 4 te doen.