Is het mogelijk om twee MKG-schermen naast elkaar te zetten?

Soms kan het handig zijn om twee schermen binnen MijnKleutergroep naast elkaar te kunnen bekijken. Bijvoorbeeld het indicatoroverzicht én de logboekobservaties van een leerling. Binnen Windows is dit mogelijk.

  • Je gaat naar het overzicht dat je als extra scherm wilt openen en je klikt hierop met je rechtermuisknop.
  • Kies voor “Koppeling in een nieuw venster openen”.
  • Het nieuwe scherm maak je iets kleiner met de functie “verkleinen”, rechts bovenin.
  • Het oorspronkelijke scherm maak je op dezelfde wijze kleiner, zodat je ze naast elkaar kunt zetten. Pas het formaat eventueel aan door met de muis naar de rand van je scherm te gaan en met de pijltjes het scherm groter of kleiner te maken.
  • Je kunt nu in beide schermen werken en e.e.a. met elkaar vergelijken.

De afbeelding, rechts, wordt groter als je erop klikt.