Werken met de functie aangeboden (poppetje), gezien (oogje) of behaald (vinkje)

Wanneer een kind een doel (nog) niet behaald heeft, of het zich nog onvoldoende eigen heeft gemaakt, kan het fijn zijn om dit te noteren. Dit kan met de handige functies “aangeboden” en “gezien”. Wanneer een kind een doel al behaald heeft, terwijl het voorgaande doel nog niet behaald is, is daarvoor het pictogram met het vinkje.

“Aangeboden” wil zeggen dat je dit doel hebt aangeboden, maar het kind beheerst het doel nog niet.

“Gezien” wil zeggen dat het kind vandaag liet zien dat hij het al toepast, maar dat je nog niet zeker weet of hij het al volledig beheerst. Je wil dit eerst nog vaker zien, bijvoorbeeld in een vrije spelsituatie.

“Behaald” wil in dit geval zeggen dat de leerling dit doel al beheerst, terwijl het voorgaande doel nog niet behaald is (en dus wit moet blijven).