Het Clusteroverzicht

In het clusteroverzicht kun je zien wat het aanbodsniveau (zone van naaste ontwikkeling) is per ontwikkelingslijn. Je kunt van boven naar beneden door alle lijnen scrollen, of m.b.v. de grijze knoppen de gewenste ontwikkelingslijn selecteren. Het aanbodsniveau is het niveau dat jij als leerkracht voor dit kind hebt geselecteerd (via de observatiemodule of via het overzicht “Leerlingniveaus”).

Wil je weten welke groepjes hetzelfde aanbod nodig hebben op doelniveau, dan kun je beter gebruik maken van het doeloverzicht.

Daarnaast zie je in het clusteroverzicht ook per ontwikkelingslijn voor welke kinderen er actuele specifieke doelen en/of onderwijsbehoeftes zijn. Handig voor wanneer je een overzicht wil hebben van welke kinderen extra leerkrachthandelen van jou nodig hebben.

Het clusteroverzicht kun je opslaan in het MijnKleutergroep-archief (terug te vinden onder “Overzichten > Archief” ) of afdrukken. Je kunt kiezen voor “Afdrukken als pdf” wanneer je het buiten MijnKleutergroep wilt opslaan.

De afbeelding, rechts, wordt groter als je erop klikt.