Doelen die uitgeschakeld kunnen worden

MijnKleutergroep heeft de doelenlijst met veel zorg samengesteld. Uitgangspunt hiervoor zijn de aanbodsdoelen van de SLO, waarbij we het volgen van de algehele ontwikkeling voorop hebben staan. Er zijn scholen die toch graag wat minder doelen zouden willen in hun overzicht. Durf hier gerust keuzes in te maken als blijkt dat dat voor jullie fijner werkt. Om je op weg te helpen hebben we een lijst samengesteld van doelen die uitgeschakeld kunnen worden. 

Doelen uitschakelen kun je m.b.v. de doelentool

Hier vind je de lijst: Uit te schakelen doelenlijst

Verantwoording:

In de lijst van geselecteerde doelen vind je veel onderdelen die pas in groep 3 aan bod zullen komen. Deze doelen zullen de meeste kinderen aan het eind van groep 2 nog niet beheersen. Daarom zijn die doelen het meeste geschikt om uit te schakelen.

Maar let op! Hier kleeft echter ook een risico aan. Kinderen die een ontwikkelingsvoorsprong hebben en misschien zelfs al kunnen lezen, kun je niet meer verder volgen op de uitgeschakelde lijnen.

Jullie moeten zelf de afweging maken of je de doelen uit wilt schakelen. Uitgeschakelde lijnen kunnen altijd weer ingeschakeld worden, maar de ingevulde observaties zijn dan wel verdwenen.

Heb je hier hulp bij nodig?

Misschien is het online vragenuurtje dan iets voor jullie.

Je kunt dit reserveren via het dashboard (klik op het huisje). Via “Instellingen” en “Tarieven & prijzen” kun je zien wat de kosten zijn.