Bijna dagelijkse doelen

In iedere groep komen ze voor: activiteiten die iedere dag terugkomen. In de kring bespreek je bijvoorbeeld de dagen van de week, lees je de namen van de kinderen voor en tel je hoeveel kinderen ziek zijn. Maar denk ook aan het strikken van de veters, het aantrekken van de jassen en het opruimen van de klas na de werkles. Of je dit nou routines, terugkerende activiteiten of dagelijkse bezigheden noemt, het zijn kleine leermomentjes die je, gedurende de dag, kunt observeren en vastleggen in MijnKleutergroep.

De doelen die in deze routines naar voren komen noemen wij ‘bijna dagelijkse doelen’. 

Omdat deze bijna dagelijkse doelen soms haast ongemerkt voorbijkomen, hebben we een indicator gemaakt ‘bijna dagelijkse doelen’. 

Bedenk samen hoe je deze doelen volgt. Maak je een aparte periode aan die je ‘Bijna dagelijkse doelen’ noemt en die je eens in de zoveel tijd even naloopt? Of verwerk je ze in je thema’s en controleer je na elk thema wat je weet over de kinderen. Of misschien doe je het allebei? Die keuze is aan jullie. 

Hier vind je de lijst met bijna dagelijkse doelen: Doelenlijst bijna dagelijkse doelen

Het is mogelijk om zelf aanpassingen te maken aan de indicatoren zoals deze ingesteld zijn door MijnKleutergroep d.m.v. de doelentool.

Daarover kun je hier mee lezen: De Doelentool