Het Doelfilteroverzicht

Wanneer je graag wilt bijhouden hoe een leerling zich ontwikkeld heeft in een bepaalde periode en zelf wilt bepalen welke lijnen/ categorieën en dergelijke daarin meegenomen moeten worden, dan is het doelfilteroverzicht ideaal.

  • Je maakt de keuze voor wie je het overzicht wilt genereren (dit kan voor een groep zijn of voor individuele leerlingen).
  • Je selecteert de gewenste ontwikkelingslijnen, categorieën, indicatoren en/of periodes.
  • Bepaal vervolgens of je de filtermodus wilt gebruiken. Zet je geen filtermodus aan, dan wordt het overzicht gemaakt voor alle onderdelen die je bij het vorige punt hebt aangevinkt. Gebruik je de filtermodus wel, dan wordt het overzicht alleen gemaakt voor de doelen die in álle aangevinkte velden voorkomen.
  • Wil je ook zien hoe vaak je het doel hebt aangeboden/ gezien? Zet dan een vinkje bij “Toon aangeboden/ gezien”. Deze functie moet je vooraf geactiveerd hebben bij je persoonlijke instellingen. Let op: MijnKleutergroep geeft het totale aantal keer aangeboden/gezien aan per hele doellijn en niet alleen voor het laatste vakje!
  • Wanneer je het handig vindt om ook meteen observaties in te voeren (bijvoorbeeld wanneer je voor je hele groep de beginsituatie wilt invullen), zet dan een vinkje bij de mogelijkheid van een “Interactief overzicht”.
  • Selecteer de periode waarvoor je de resultaten wilt zien. Wil je niet de ontwikkeling zien, maar alleen de huidige situatie, kies dan twee keer voor de datum van vandaag.
  • Klik op “Overzicht maken”.

De afbeelding, rechts, wordt groter als je erop klikt.