We werken met een circuitmodel, hoe zetten we dit in de weekplanning?

Wanneer je met een circuitmodel werkt (en er dus dagelijks andere groepjes bepaalde “taken” moeten doen), kan het veel tijd en ruimte kosten om dit in je weekplanner te zetten.

Een mogelijke oplossing is om alle doelen op de maandag in de planning te zetten. Op de andere dagen zet je in de planning: “zie doelen weektaak op maandag”. Alle observaties vul je dan in vanaf de maandag. Zo hou je je weekrooster overzichtelijk.

Wist je dat je ook de zaterdag en/of zondag hiervoor kunt gebruiken? Je zet in het rooster op zaterdag bijvoorbeeld “activiteiten deze week” en vult deze wekelijks met de gewenste doelen en activiteiten. Tijdens de werkles, zet je de zaterdag “open” om eenvoudig de observaties bij de activiteiten in te kunnen vullen.

Om de weekenddagen zichtbaar te maken in de weekplanner, moet je deze optie aanvinken bij het witte MijnKleutergroep-logo > naam > onderwijs & didactiek > zaterdag en zondag tonen in de weekplanner.

De afbeelding, rechts, wordt groter als je erop klikt.