We werken met een wisselend rooster, hoe doen we dat in MijnKleutergroep?

Op dit moment is het nog niet mogelijk om een rooster te maken voor meerdere weken (bijvoorbeeld als je in de even weken om 9u een dramales hebt en in de oneven weken om 11u een muziekles) of een rooster te bewaren, omdat je in de ene maand zelf gymles geeft en in de andere maand heb je gymles (op een ander tijdstip) van een vakdocent en dit wisselt maandelijks.

Dit punt staat wel op onze wensenlijst voor MijnKleutergroep 2.0

Wat wij je adviseren is om een standaardrooster aan te maken en in de omschrijvingen per vakje, de uitzonderingen aan te geven. Zo kun je het gehele jaar in je weekrooster werken en staat de extra info per week/ maand hier wel vermeld.

Je kunt er ook voor kiezen om de uitzondering (beknopt) op te schrijven in een algemeen vakje bovenaan in je rooster.

Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van de zaterdag en/of de zondag bij weekrooster instellen. Je vult deze weekenddag met het afwijkende rooster (van de woensdag bijvoorbeeld) en verwijst hiernaar op de ‘gewone’ woensdag: “In de oneven weken maken we gebruik van het zaterdagrooster.” Om de weekenddagen zichtbaar te maken in de weekplanner, moet je deze optie aanvinken bij het witte MijnKleutergroep-logo > naam > onderwijs & didactiek > zaterdag en zondag tonen in de weekplanner.

De afbeelding, rechts, wordt groter als je erop klikt.