De peutergroepen (PSZ en/of KDV) willen ook aansluiten… Hoe gaat dat in zijn werk?

Wat heerlijk dat jullie zo enthousiast zijn over MijnKleutergroep!

Wanneer zowel de basisschool als de peutergroepen met MijnKleutergroep aan de slag willen, dan is het gebruik van de JongeKindLijn op beide locaties noodzakelijk voor een goede overdracht. De JongeKindlijn is automatisch onderdeel van de vernieuwde doelenset. Je herkent deze set o.a. aan een nummering met TG01, Tg02 en zo verder. De oude set werkte met een nummering TG1.1, TG1.2 enz.

De doorgaande lijn van peuters naar kleuters (en zelfs tm groep 3!) wordt goed in kaart gebracht door MijnKleutergroep. Met de JongeKindLijn kies je zelf voor de niveaus die je aan- of uitzet. De standaardniveaus van de JongeKindLijn zijn: peuters 1 – peuters 2 – basis groep 1 – groep 1/2 – eind groep 2 – groep 2/3 – eind groep 3. Deze lijn kan desgewenst zelfs uitgebreid worden met lijnen voor 0-2 jaar.  Aan deze uitbreiding zijn wel kosten verbonden. Meer info hierover kun je krijgen door te mailen naar timon@mijnkleutergroep. Veruit de meeste scholen kiezen ervoor om voor deze jongste kinderen gewoon losse observaties (aantekeningen) in te vullen in het bestaande pakket.

MijnKleutergroep adviseert om aparte licenties aan te schaffen voor school en voor KDV of PSZ. Daarnaast is het ook handig om de trainingen apart in te plannen. Jullie hebben beide een andere doelgroep en een andere werkwijze. Hierdoor kunnen we tijdens de trainingen ook veel beter inspelen op de specifieke doelgroep en ingaan op jullie vragen hierover.

Mocht je meer willen weten over de JongeKindLijn, dan zou ik je willen aanraden het demopakket aan te vragen via de volgende link:
Wanneer je vanaf nu een demopakket aanvraagt, ga je automatisch gebruikmaken van de JongeKind-lijn. Je krijgt dan ook al meteen de beschikking over onze vernieuwde doelenset.