Bestaat MijnKleutergroep ook voor peuters en middenbouw/bovenbouw?

  • MijnKleutergroep is de afgelopen jaren enorm goed ontvangen onder kleuterleerkrachten, vandaar dat al snel de vraag kwam naar meer…: MijnKleutergroep voor peuters en voor de midden-/ bovenbouw.
  • Speciaal voor de doorlopende lijn binnen Kindcentra hebben wij een mooie “Jonge kind-lijn” ontwikkeld voor peuters t/m groep 3. Zo kunnen peuterspeelzalen en basisscholen de doorgaande lijn borgen en eenvoudig de leerlingen aan elkaar overdragen. Wanneer je vanaf nu een demopakket aanvraagt, ga je automatisch gebruik maken van de JongeKind-lijn. Deze loopt vanaf de peuters t/m eind groep 3. Je bepaalt zelf welke niveaus je aan- of uitzet. Je krijgt dan ook al meteen de beschikking over onze allernieuwste doelenset (deze herken je o.a. aan de nummering: TG01, TG02  i.p.v. TG1.1, TG1.2 etc.).
  • ‘LeerJeMee’ is de naam van het ‘oudere broertje’ van MijnKleutergroep, want het is natuurlijk een beetje gek om de naam MijnKleutergroep te gebruiken voor de doelgroep groep 4 tot en met groep 8.
  • De afgelopen periode hebben we een LeerJeMee-pilot gedraaid op een aantal scholen. Tijdens de pilot hebben we samen met de teams gekeken of Mijnkleutergroep één op één te gebruiken is in de midden- en bovenbouw.  We ontvingen veel enthousiaste berichten over LeerJeMee, maar ook veel feedback waar we echt wat mee kunnen en ook moeten. Hoe nu verder? We leveren zo snel mogelijk een nieuwe, aangepaste, basis van LeerJeMee.  Vervolgens gaan we dan met schoolteams die dat willen, die enthousiast zijn én staan te popelen om te starten, verder bouwen aan LeerJeMee. De nieuwe basis zal bestaan uit een observatiegedeelte en mogelijkheden bevatten om leerlingen en ouders te laten inloggen.
    Wij kunnen GEEN termijn aangeven van opleveren omdat (goed) ontwikkelen nu eenmaal tijd nodig heeft en we nooit weten wat voor hobbels en kansen we onderweg tegenkomen. Waarom deze werkwijze? Wij gaan bij Schooltoday (het bedrijf achter MijnKleutergroep) alleen voor kwaliteit! We streven ernaar om voor de leerkrachten midden- en bovenbouw een net zo passend en net zo fijn product op te leveren als voor de onderbouwleerkrachten en wat natúúrlijk naadloos aansluit op MijnKleutergroep.